IRIS Intelligent refraktometer-givare för olika ämnen – Monteras direkt i flödesprocessen

Call for Price

IRIS process-refraktometer ansluts direkt i industriella flöden och anger olika koncentrationener i vätskor….

Artikelnr: 52-IRIS-PLUS Kategori:
 

Beskrivning

Hur fungerar en Inline brytningsindex givare avviker från en Inline refraktometer?

Inline-refraktometrar, till största delen, kan bäst beskrivas som en “stum-sensor” kabelanslutna till en extern kontroll. Den egenutvecklade manöverskåp i allmänhet värd en display, användare-har kontakt med, och anslutningar till extern utrustning, t.ex. plc, datorer eller andra datainsamlingsenhet. Montera kontrollboxen nära givaren tar upp rummet, ökar installationstiden, är en extra utgift, och ytterligare en sak att upprätthålla eller rast. Det är i allmänhet få vvs alternativ eftersom Dumb-Sensor är vanligtvis monterad i huvudprocessen strömma och ofta kräver speciell, ofta dyra, adaptrar.

Det Dumb-Sensor/Control Box-modellen är en kasta tillbaka till tidigare dagar. I den nya världen av digitala kontroller sällan någon titta på skärmen på manöverpanelen. De flesta användare vill bara ansluta en givare i deras nätverk och läsa mätningarna på deras dator, HMI, eller SCADA-utrustning. Det finns verkligen ingen anledning för extern bildskärm i de flesta installationer.

Till skillnad från konventionella inline eller bearbeta refraktometrar, IRIS Inline-givaren är en verklig “smart-sensor” som fungerar helt oberoende av en extern styrenhet. IRIS inline är utformad för att anslutas direkt till ditt styrsystem med en analog 4 till 20 mA eller 0 till 10 volts utgång (digital RS232 utgång är tillval). I den händelse att du behöver en digital display, en billig-hyllan mätare kan läggas till.

Flexibel installation

Som namnet antyder, mest inline refraktometrar är monterade “inline” med en procesström. Inline fäste ofta kräver speciell, ofta dyra, anpassade adaptrar och hela processen måste stängas av för att ta bort en del av de avkännings- chef för rengöring eller underhåll. IRIS Inline-givaren är enkelt anslutas till by-pass-flöde, parallellt med den huvudsakliga processen med gemensam hyllvara hårdvara.

I stället för givaren som tvingar dig att anpassa din process till givaren, MISCO IRIS Sensor finnas lätt inbyggt in i din process. Två push-to-connect I/O-portar på framsidan av flödet genom adaptern, gör det enkelt att ansluta IRIS givaren till nästan någon typ av process. Dessa 5/16” (8mm) hamnar rymmer en nästan unlimited nummer av gemensamma inexpensive, f rdiga kontakter och adaptrar. 

Finnas här justt några kontakt alternativ:

• 5/16” flexibla slangar kan köras rakt in i ett av push-to-connect I/O-portar och ut genom den andra.

• två rätvinkliga armbågarna, en kort och en lång, kan skjuta in den i I/O-portar och ger 360° rotation så att linjerna kan komma i från alla vinklar.

• 5/16” push-to-connect-adaptern kan expandera för att acceptera 3/8” flex-slang och kan minska till ¼”, 3/16”, eller 5/32” slangen.

• 5/16” push-to-ansluta adaptern konverterar till 1/8” eller ¼” NPT-M, 10-32 UNF, Bspt eller BSPP.

• ¼”NPT-M montering kan ansluta med ett antal storlekar av NPT rörkopplingar.

• 5/16” push-to-slangkoppling till ¼” slangnippel.

Om du kör stålrör, flexibel slang, slangen eller röret, det är antagligen en snabb push-to-connect-adapter för dina behov.

Hur du installerar

Installationen är snabb och enkel.

1. Skruva fast fästet till C-Channel, Unistrut-eller annan lämplig plats.

2. Kör linjer till flöde genom adaptern.

3. Kör givarkabeln från PLC eller datainsamlingsenhet till givarens fäste.

4. Konfigurera givaren : När du först får din IRIS, konfigurera den till dina nödar med MISCO Inline Connect (medföljer). Anslut givaren till USB-porten på datorn och kör programmet. Konfigurationen är mycket enkel!

5. Anslut givaren och genomflöde Adapter. Kräver en ¼ och låses på plats. Inga verktyg behövs.

6. Skruva fast givarkabeln på baksidan av iris och du finnas berett till går.

*givaren levereras med speciella konfigurationsprogrammet. Kräver en dator som kör MS Windows operativsystem och en USB-port.

Specifications

Specifikationer

OptikmaterialSafir
Detektorelement1024
Material i provområde316L Rostfritt stål
LjuskällaLED@589.3 nm
TemperaturkontrollMetod: Temperaturkorrigering
Temperaturkorrigering0 till 52°C
Strömförsörjning 5 till 24 VDC
Mått 5 cm x 8,9 cm
Vikt 0,45 kg
VattentålighetIP68 NEMA 6P
FelkoderLED-Ljus
CertifieringarCE, FCC
VätsketätningarKalrez
DatorinterfaceJa
USB-utgångJa
Tryckområde0-3,5 bar
  
  

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”IRIS Intelligent refraktometer-givare för olika ämnen – Monteras direkt i flödesprocessen”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *