Palm Abbe Digital honungsrefraktometer

6.098 kr

Användarvänligt instrument med fantastisk precision för mätning av fukt och torrsubstans i honung.

Artikelnr: 52-BKPR-2 Kategori:
 

Beskrivning

Även om detta instrument utformats speciellt för inspektörer som ansvarar för mätning och klassificering av honung, gör Misco´s digitala refraktometer för honung, BKPR-2, lika stor nytta för professionella biodlare och honungsproducenter. -Eller någon som kräver de absolut mest exakta, repeterbara mätningarna av fuktinnehåll och procent fasta ämnen i honung.

 

Palm Abbe honungsrefraktometer BKPR-2 ger den högsta kvalitetsnivån när det gäller honungsmätning. Den överstiger med råge kraven för de honungsrefraktometrar som används vid klassificering och kontroll av honung av USFDA, Canadian Food Inspection Agency, och livsmedels- och jordbruksorganisationer inom FN.

 

Placera bara en droppe eller två av honung i mätskålen av rostfritt stål, stäng locket för att förhindra absorption av fukt och tryck sedan på mätknappen för att få en snabb, korrekt avläsning av fukthalt eller löst torrsubstans.

 

Det magiska bakom den precision som BKPR-2 har är en följd av Palm Abbe´s optiska motor. Denna optiska motor kombinerar hög precisionsoptik med en linjär detektormatris som innehåller 1024 delar, mer än sju gånger mer än konkurrenterna. Detektormatrisen ger BKPR-2 en repeterbarhet som är bättre än + / -0,1% fukt eller torrsubstans!

 

Eftersom honung består av en blandning av mestadels fruktos, druvsocker och vatten, så är provsvaret från BKPR-2 automatiskt temperaturkompenserat för honung. Detta skiljer sig från andra refraktometrar som använder “sackaros”-temperatur, – istället för honungsersättning. Refraktometrar som använder sackarosekvivalent kommer att ha ett mätfel redan vid vid 25 °C, som ökar med temperaturen. Instrument utan temperaturkompensation kan ge mätfel på mer än 3%.

 

BKPR-2 har en precis maskinbearbetad mätskål i rostfritt stål som förhindrar ytterligare absorption av vatten.  Prismat i botten av mätskålen är av safir, det näst hårdaste materialet som finns efter diamant. Resultatet är en yta som är så gott som omöjlig att repa.

 

Användargränssnittet i honungsrefraktometern består av endast två knappar som är både intuitiva och enkla att lära sig. En stor två-linjers, 24 tecken LCD-display ger användaren en indikation på den måttenhet (procent fukt eller procent upplöst i fast form) och det faktiska mätvärdet. Textmeddelanden, olika menyalternativ, och eventuella felmeddelanden visas också.

 

Även om BKPR-2 kan kalibreras med vatten, finns även en kalibreringslösning att köpa till som passar för BKPR-2 med 18,6% fukt, för att ge dig en möjlighet till den mest exakta kalibreringen i detta kritiska område av skalan.

Specifications

 

Specifikationer:  
  
Mätstorhet:% fukt
 % torrsubstans
  
Skala:13 – 25 % fukt
 75 – 87% torrsubstans
  
Upplösning:0,1% fukt 
 0,1% torrsubstans
  
Noggrannhet:+/-  0,1% fukt
 +/-  0,1% torrsubstans
  
Sensor-skål:Rostfritt stål
Prisma:Safir
Temp.komp.:0 till +50° C
Komp.ref.Honung
Min. mätprov:~0,3 ml
Mättid:< 5 sekunder
Batteri:2 X AAA batterier
Batteritid:4000+ avläsningar
Storlek:145 x 75 x 37 mm
Vikt:250 gram
Display-text:Engelska
Display:2 rader x 12 tecken

 

 

 

 

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Palm Abbe Digital honungsrefraktometer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *