Palm Abbe Digital Refraktometer för Mejerier- Råmjölkskvalitetskvalitet och Blodserum samt Totalt protein – (DD-2)

6.098 kr

DD-2 digitala mejeri-refraktometer kommer att tillhandahålla tillförlitliga uppskattningar av procent fasta ämnen i avfallsmjölk och råmjölk-kvalitet med Brix-metoden och en skala för blodserum som total proteinkoncentration kan användas för att bedöma misslyckandet för passiv överföring. MISCO´s Digital-Dairy™ mejeri-refraktometrar är speciellt utformade för att hjälpa professionella mjölkbönder och kalvuppfödare till att få friska kalvar. De är tåliga nog att klara de krav som ställs på en gård, men kan ändå ge avläsningar i laboratorieklass.

Artikelnr: 52-PA202X-003-105 Kategori:
 

Beskrivning

SkalaMediumMåttenhetDisplay visarMätområdeUpplösningPrecision
003BrixBrixBrix0 till 850.10.1
105Blod – djur – Totalprotein med refraktometer (TPr)G/dLProtein g/dl1 till 140.10.1
DD-2 digitala mejeri-refraktometer kommer att tillhandahålla tillförlitliga uppskattningar av procent fasta ämnen i avfallsmjölk och råmjölk-kvalitet med Brix metod, skala för blodserum som total proteinkoncentration kan användas till att uppskatta effekterna av passiv överföring. MISCO´s Digital-Dairy™ mejeri-refraktometrar är speciellt utformade för att hjälpa professionella mjölkbönder och kalvuppfödare till att få friska kalvar. De är tåliga nog att klara de krav som ställs på en gård, men kan ändå ge avläsningar i laboratorieklass.

Ett mått på serum total proteinkoncentration kan användas som en indikation på passiv överföring. Det finns ett nära samband mellan total proteinkoncentration och IgG-nivåer i kalvar 24 timmar gammal. Blodserum totalprotein test kräver ett prov av blod, serum, inte blod. Proverna skall spunnits i en centrifug, eller får stå orörd i 24 timmar, för att separera serum från helblod före provning på refraktometern.

Den mångsidiga Brix skala kan användas för att mäta analysgränsen för att kunna skilja bra råmjölk från dålig. Den kan också användas för att mäta avfallsmjölk och kalv mjölkersättningsmedel formuleringar.Osäljbar avfallsmjölk har använts som foder åt kalvar under många år och utgör en källa för nutrition som är lätt tillgängliga, har några andra användningar, och är billigare att foder än mjölk. Men torrsubstans och bakterier nivåer finns två problem förknippade med avfallsmjölk utfodring. DD-2 digitala mejeri-refraktometer kan inte läsa torrhalt direkt, som skulle kräva mjölktorrsubstans skala finns bara på modellen DD-1 och DD-3, men du kan bestämma procenten torrsubstans med Brix och sedan omvandla resultatet till procent fasta ämnen med ekvation fås från tillverkarna av kalv mjölkersättning. När procent fasta ämnen har fastställts är det lätt att justera avfallsmjölk till önskad fasta nivåer med kalv mjölkersättning. Ännu ett snabbtest för bakteriell kontamination och mjölk förruttnelse kan utföras med hjälp av en pH-mätare, också från MISCO.

Endast ett par droppar prov behövs för att fylla den rostfria provskålen. Mätytan i safirglas, det näst hårdaste ämnet efter diamant, tål många års slitage. Ett enkelt och användarvänligt gränssnitt består av två knappar: en till avläsningar och den andra steg genom olika menyalternativ. En stor 24-teckens bakgrundsbelyst LCD-displayen är lätt att läsa, även i svagt ljus, medan en avdunstning lock förhindrar avdunstning och håller ströljus.

Skydd mot felaktiga avläsningar på grund av temperaturskillnader, ett stort bekymmer med refraktometer mätningar, säkerställs med ickelinjär temperaturkompensation. Automatisk temperaturkompensation i vätskeprover mellan 10 och 40 °C ( 50 till 104 °F). Digital-Dairy refraktometrar kan enkelt kalibreras med vatten.

Se till att hämta ditt kostnadsfria exemplar av “MISCO Digital-Dairy refraktometrar – hanterar avfallsmjölktorrsubstans, råmjölk-kvalitet och uttorkning i Mjölkdjurskalvar.”

MISCO Refraktometrar är tillverkade i USA.
MISCO är en stolt medlem av mejeri kalv eller kviga Association & anhängare av Ohio Farm Bureau.

Specifications

Ytterligare information

Skala 1003
Skala 2.105
Skala 3Nej
Skala 4Nej
Skala 5Nej
LinsSafir
Detektorelement1 024
ProvbrunnRostfritt stål
Skyddslock för provbrunnJa
UrsprungslandUSA
LjuskällaPrecisions-LED @ 589.3 nm
DisplayLCD-Display
Display-storlek24 tecken x 2 rader
Bakgrundsbelyst displayJa
SpråkRyska, engelska, spanska, tyska, franska
TemperaturkontrollAutomatisk temperaturkompensering
Grund för temp. kompensationSackaros
Temperaturområde10 till 40 °C (50 till 104 °F)
Batterityp2 AAA-batterier
Batteritid5000 avläsningar
Mått145 x 75 x 37 mm (5,7 x 2,95 x 1,46 tum)
Vikt250 g (8.8 oz).
Programmerade skalor Omprogrammerbara på fabrik, förprogrammerade skalor väljs med knapptryckning
Kalibreringspunkter2
FärgBlå
InstrumenthöljeHårdplast
VattentålighetIP64 – stänkande vatten
FelkoderText-Based
GodkännandenCE

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Palm Abbe Digital Refraktometer för Mejerier- Råmjölkskvalitetskvalitet och Blodserum samt Totalt protein – (DD-2)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *